website ontwerp website maken
Aart Bakker. Postduivenliefhebber & Webdesign
Aart Bakker. Duivenliefhebber & Webdesign
Aart Bakker. Duivenliefhebber & Webdesign
Aart Bakker. Duivenliefhebber & Webdesign
Aart Bakker. Duivenliefhebber & Webdesign
Aart Bakker. Postduivenliefhebber & Webdesign

De start is gemaakt met duiven belangeloos gekregen van verschillende clubgenoten. Vooral van Henk Smit die het voorgaande jaar een prima jaar had met de jonge duiven. De bedoeling was met deze duiven te kweken en ze daarna weer weg te doen. Dit plan pakte anders uit omdat ik het van sommige duiven zonde vond ze van de hand te doen. De oude duiven verdwenen en de jaarlingen heb ik overgewend en ze dat jaar na een enkele keer africhten ergens halverwege het seizoen op de midfond gespeeld. Natuurlijk niet van harte maar toch waren er af en toe verrassende uitslagen.


Maar ook kreeg ik, nadat ik meteen het eerste jaar veel jongen van het hok kwijtraakte door het voor mij toen nog onbekende coli, een aantal zomerjongen van kweekcentrum Traseco uit Zwolle. Met deze duiven heb ik de eerste seizoenen met erg wisselend succes gevlogen.


In die tijd had ik me voorgenomen om niet te proberen het wiel opnieuw uit te vinden en heb mijzelf "uitgenodigd" om mijn oor ter luister te leggen bij een aantal hard spelende liefhebbers in onze afdeling, zo ook bij Harm Vredeveld.

Zijn voortdurende zoektocht naar goede duiven was voor mij aanleiding om enkele jongen van Steenwijksmoer naar Dedemsvaart te doen verhuizen. Ik kreeg 2 eieren en heb 10 late jongen aangeschaft van de vliegers om later nog een 15-tal jongen aan te schaffen. Voornamelijk duiven afkomstig uit de Martin van Zon lijn, een aantal uit de lijn Boy & Queen, het beroemde "Love Pair" en niet in de laatste plaats Harm en Roberts "Space Shuttle en X-Factor.

Mijn atleten

Voorbeelden


 De duiven

+

+

Aart Bakker, Buizerdweg 37, 7701 KC Dedemsvaart. Tel: 06-21876094. Email: info@aartbakker.nl

Kortom duiven die het vertrouwen waard zijn en achteraf niet onterecht. Dat hebben de jonge duiven, ondanks dat ze slecht zijn opgeleerd, wel laten zien. Mijn werk liet niet toe dat ik genoeg tijd kon investeren maar dat weerhield sommige duiven niet om met de eersten mee te komen. Bijvoorbeeld 11 en 19 tegen 713 duiven; 11 & 12 tegen 627 duiven; 4 en 61 tegen 577 duiven. In 2012 pakte clubgenoot Ronald Moes met een afstammeling op de loodzware vlucht Berlijn de derde nationaal (1e sector).


Mijn werk zorgt er de laatste jaren voor dat ik niet mijn duiven kan spelen zoals ik dat wens. De zin en puf is er niet en daarom heb ik de laatste twee jaar amper gespeeld. Ik hoop dat daar binnenkort verandering in komt.